• Onsdag d. 9 Februar
  • Kl. 19.00
  • Online med Zoom

Vi lever i et hyperkomplekst samfund, hvor både den enkelte og forskellige sociale systemer (som bl.a. sporten) har udfordringer med at håndtere den stigende kompleksitet og diffusitet, og hvor det er blevet umuligt at komme frem til entydelige og langstidsholdbare løsninger på givne udfordringer. Som konsekvens af disse sociale udviklingstendenser sættes i sportspsykologien i stigende grad fokus på samspil mellem forskellige miljøfaktorer og det hele menneske.

I den forbindelse får dialogen og udvikling af atleten som menneske voksende betydning. Og her har coaching som transformativ dialog sin berettigelse. Dagsordenen for coachingsamtalen er at give rum til nye refleksioner ved at indlede en proces, som leder til transformation, ny selvforståelse og handlekompetence. Denne proces kan inspireres af tredje generations coaching® (se Stelter, 2012 + 2016), hvor coach og coachee er samskabende partnere i dialogen med et særligt fokus på værdirefleksion og det meningsgivende.

Med udgangspunkt i forskning om ’common factors’ er det Stelters hovedintention for webinaret at belyse centrale perspektiver, som styrker relationen i retning af tredje generations coaching:

1. Det dialogiske perspektiv

2. Det narrative perspektiv

3. Det værdifokuserende perspektiv

4. Mentalisering

5. Det samskabende perspektiv

6. Feedback som samskabende og outcome-orienteret praksis

Reinhard Stelter, PhD i psykologi, akkred. coachingpsykolog (ISCP) i egen praksis, professor i sport- og coachingpsykologi ved Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet og leder af Coaching Psychology Unit samme sted. I mere end 10 år visiting professor på CBS, hvor han underviser på Master of Public Governance inden for det personlige lederskab og transformative dialoger. Reinhard er uddannet psykoterapeut, har en idrætspsykologisk efteruddannelse fra Arbeitsgemeinschaft Sportpsychologie (asp)/Deutsche Psychologen Akademie og mange efteruddannelsesforløb i coaching, ledelse, systemisk og narrativ konsultation mm. Mellem 1994-2004 formand for DIFO og mellem 1999-2007 medlem i FEPSAC managing council. I 2003 organisator og præsident af FEPSAC kongressen i København. Invited founding fellow på Institute of Coaching at Harvard og siden 2009 honorary vice-president of the International Society for Coaching Psychology (ISCP). Han er forfatter af bl.a. “Med kroppen i centrum – idrætspsykologi i teori og praksis” (1999), ”Tredje generations coaching” (2012) og ”Kunsten at dvæle i dialogen” (2016).

Pris: Gratis for medlemmer / 75 dkr for ikke-medlemmer overføres til MobilePay (14634)

Skulle du ikke være medlem, kan du nemt og hurtigt blive medlem ved at klikke på følgende link

Følg med på Facebook gruppen og se mere om denne samt andre begivenheder.